Rugbyclub Eindhoven scoort dubbel op het NK in Amsterdam!

IMG_2584Afgelopen zaterdag hebben de Cubs < 14 jr. van Rugbyclub Eindhoven de 1e plek verovert in de Platefinale van het NK rugby in Amsterdam. Dit in navolging van de junioren die een week eerder de eerste plaats in de Shield klasse behaalden en Colts die in hun klasse eervol derde zijn geworden.
Rugby club Eindhoven heeft in haar 88 jarig bestaan pas sinds twee jaar volledig eigen jeugdteams in alle leeftijdscategorie├źn. Eerder waren zij altijd afhankelijk van het clusteren met andere teams uit Zuid-Oost Brabant en Noord-Limburg.
Het is dan ook een enorme prestatie dat de Cubs, o.l.v. hoofdtrainer Marc Frencken dit in deze korte periode hebben weten te bereiken! De club, die in tegenstelling tot vele andere sporten en verenigingen, enorm in leden aantal is gegroeid presteert binnen de jeugdteams van Nederland enorm goed.
De afgelopen decennia hebben met name de teams uit het midden- en westen van het land bij de jeugd de rugbysport gedomineerd. Sinds enkele jaren zijn de zuidelijke teams, zoals Den Bosch, Breda en recentelijk Eindhoven sterk in opmars. Tijdens de nationale finaledag waren de bovengenoemde teams dan ook ruimschoots vertegenwoordigd.
De Platecompetitie is te vergelijken met de eerste divisie bij voetbal. De Cubs hebben met een overtuigende score van 47-10 gewonnen van ARC, uit Amstelveen.