Rugby Club Eindhoven rookvrij

Rugby Club Eindhoven rookvrij
Vanaf de start van het nieuwe seizoen, 1 september 2018, richt Rugby Club Eindhoven zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons rugbysportterrein rookvrij maken.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?
Vanaf 1 september zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn zijn rookvrij. Er zal 1 plek duidelijk aangegeven worden als rookplek met een tegelasbak (zijkant huidige clubhuis) Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als Rugby Club Eindhoven onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat u, net als Rugby Club Eindhoven, zich sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via
bestuur@rugbyclubeindhoven.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur Rugby Club Eindhoven