Colts

Stand competitie Colts Cup Poule
Stand competitie Colts Plate Zuid

We spelen bij de Colts (spelers leeftijd onder 19) van Rugby Club Eindhoven. Rugby is in Nederland nog altijd een kleine sport, dus veel mensen kennen elkaar en het is een heel sterke gemeenschap.

De trainingen worden, bij de Colts, iets zwaarder en de tegenstanders ook, dit is heel uitdagend, maar ook heel leuk. De Eindhoven spelers trainen 2x per week, op dinsdag- en donderdagavond.  Bij de Colts kom je op een nieuw niveau waarbij je team heel belangrijk is. Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht gegeven aan je conditie, basisvaardighden en natuurlijk teamspel. Het laatste blijft altijd leuk, omdat je dan je teamgenoten (beter) leert kennen. Rugby lijkt een hele ruwe onsportieve  sport met veel duwen en trekken, maar als de scheidsrechter fluit, ligt het spel meteen stil. Er is echt respect voor elkaar en de scheidsrechter. De Colts hebben een Cup- en Plate poule, wat betekent dat we door het hele land reizen om rugby te spelen, omdat er niet veel rugbyclubs zijn die een Colts team hebben. We spelen op zondag. Ervaring is niet nodig bij de Colts, het enige wat wordt gevraagd is dat je je voor de volle 100% geeft. De ervaring groeit naarmate je rugby beter leert kennen. De sport is soms lastig in het begin maar het is een prachtige sport die ik iedereen kan aanraden.  Dus voor de aanstaande teamgenoten, meld je aan bij de leukste rugby vereniging in Nederland, we kunnen je zeker gebruiken, want voor iedereen is er plaats in een rugby team.

Colts