rce_1928
RCE omstreeks 1929

Rugby Club Eindhoven is opgericht op 30 juli 1929. Het was Thal Larsen die, na zij studie en dienstplicht, naar Eindhoven kwam en voor Philips ging werken. Hij werkte daar bij de apparatenfabriek. Omdat hij in zijn studietijd in Delft al rugby had gespeeld leek het hem een goed initiatief om in Eindhoven ook een rugby club op te richten. Samen met J.C. Schut (volgens mij de vader van de heer Schut, nu zetelend in de Eindhovense gemeenteraad) nodigden zij de Londonse club The Corinthians en het rugby team uit Delft uit voor een demonstratiewedstrijd. Rugby in Eindhoven was een feit.
Op de foto: Staand vlnr: Gerard Greiner, Henk Emmens, Jan van de Ven, Gerard Gerritsma (bijgenaamd Ye Wijkstra), ? , Piet de Jong, Jo Basart, Jo Moubis, Jan Loos, Jan de Leur, John ten Houten.
Geknield vlnr: Jan Stegwee, Bob Visser, Frans Heunges, Rien van Bruggen.

geschiedenis2

Rugby Club Eindhoven werd in het seizoen 1982/1983 Kampioen van de 2e klasse Zuid. Dit was het team van destijd:
Staand: Robert van Tilburg, Ben Drenth, Frits Schlootz, Jan Drenth, Toon van den Heuvel, Christ van Kuringen, Hans Derks, Peter Retera, Toon Verheijen+, Paul Polman.
Geknield: Mike Morell, Johnny Renders, Jan Brouwers, Paul de Man+, Kees van Heijst, Richard van Trigt, Robert Kutschenreuter, Ad Broeren.

geschiedenis3

Binnen de rugbywereld Nederland en zelfs daarbuiten is deze poster een begrip. Te weten dat de spullen in een rugbyclubhuis niet altijd een lang leven hebben is het bijna ongelooflijk dat deze poster de tand des tijds heeft doorstaan. Hij wordt natuurlijk nu gekoesterd…