Medisch

Fysiotherapie en medische begeleiding bij RCE

Rugby is een geweldige sport! Lekker fysiek in teamverband de tegenstander trotseren. Het blijft echter een contactsport en zoals bij elke (fysieke) sport zijn blessures niet uit te sluiten. Het medische team van RCE streeft naar een rugbyclub waarin gezond bewegen centraal staat. Zoals bekend staan zowel de prestatie als het plezier op en rond het veld hoog in het vgerust weten!

Studies wijzen op een afname van het hart- en vaatrisico in reactie op testosteronvervangende therapie en gunstige effecten op insulineresistentie en hypertensie, en bij het verminderen van taille-to-hip ratio. Tegenwoordig erectiestoornissen als bijwerking van medicatie is een ernstig probleem.

Onze trainers en coaches zijn op de hoogte, hoe je een groot aantal blessures kunt voorkomen o.a. door een goede warming-up, juiste trainingsopbouw, gepaste trainingsmaterialen.
Rugby Club Eindhoven heeft een sportmedisch partner!

Rugby Club Eindhoven (RCE) werkt samen met SportMáx de internationaal bekende sportgeneeskunde afdeling van het Máxima Medisch Centrum. SportMáx gaat met het blessure preventie project, ClubZorg invulling geven aan het gezondheidsbeleid wat we graag willen vormgeven voor onze leden en wat tevens een aantrekkingskracht heeft voor nieuwe leden.

Per jaar loopt in Nederland 20% van de sporters een blessure op, wat behoorlijk wat kosten met zich meebrengt als het gaat om behandeling en arbeidsverzuim. Sporters de goede weg wijzen met een blessure is wat we binnen de vereniging willen verwezenlijken. Met ClubZorg wil de vereniging o.a ook blessures voorkomen door informatie, educatie en sportmedische behandeling/ diensten op maat te bieden aan de sporters, trainers en coaches van de vereniging.

De 3 peilers van Clubzorg door SportMáx zijn;

1. Informatie
RCE krijgt toegang tot sportspecifiek informatie afkomstig van sportgeneeskunde Nederland en SportMáx. Deze informatie kan verspreid worden binnen de vereniging via verschillende kanalen bijvoorbeeld website of nieuwsbrief. Denk hierbij aan gezondheidsgerelateerde artikelen bijv; wat te doen bij sportongevallen, hoe tape je een enkel, voeding, schouder blessures etc.

2. Educatie
Een aantal keer per jaar is er de mogelijkheid om een thema avond of lezing te organiseren voor ouders, trainers / coaches en vrijwilligers. In deze bijeenkomsten zullen verschillende gezondheidsthema’s aan de orde brengen. U kunt hierbij denken aan 1e hulp bij sportongevallen, sportvoeding of tapen en bandageren. De themavonden worden verzorgd door specialisten van SportMáx Máxima Medisch Centrum. Als u zelf thema suggesties heeft laat het de vereniging (het bestuur) gerust weten!

3. Sportmedische diensten
Een team van specialisten van het Máxima Medisch Centrum staat voor de vereniging klaar. SportMáx verzorgt daarnaast sportkeuringen voor elftallen en individuele sporters. Een sportkeuring is als het ware een apk voor het lichaam en is zinvol eens in de zoveel tijd te ondergaan. Dergelijke keuringen kunnen blessures en andere ernstigere zaken voorkomen en vaak worden zij geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. De vergoedingen van uw sportzorg door zorgverzekeraars kunt u vinden op www.sportzorg.nl Hier vindt u een overzicht.

logo_Sportmax